Het basisrecept voor cupcakes kan je op deze link terugvinden.
Ingrediënten:
- ingrediënten voor 12 cupcakes (doorklikken)
- lemon curd (Dit kan je kant-en-klaar kopen in de winkel, of je kan het ook zelf maken. Een recept
hiervan ga ik later eens posten.)
- 2 eieren
- 100 g kristalsuiker
- 75 ml water
Recept:
1. Maak 12 cupcakes, laat ze volledig afkoelen. Als je houdt van ene intense citroensmaak, kan je
ook nog wat citroensap aan je beslag toevoegen.
2. Maak een beetje plaats voor de vulling in de cupcakes. Ik heb nu een speciale plunger om dat te
doen, maar je kan dat gerust met een scherp mesje ook doen. Net zoals ik al eens deed bij de
gevulde speculooscupcakes.
3. Vul de cupcake met een beetje lemon curd
4. Maak de Italiaanse meringue: splits de eieren (zorg dat er zeker geen eigeel bij het eiwit zit!!)
5. Klop de 2 eiwitten lobbig, indien nodig ontvet je de kom eens met wat citroensap.
6. Meng in een steelpannetje de suiker met het water, breng rustig aan de kook tot een suikersiroop
van maximum 117 °
7. Zet het pannetje onmiddellijk op een koud oppervlak, zodat de siroop niet verder warm zou
worden en zou karameliseren
8. Giet de hete siroop bij de eiwitten en klop verder op
9. Doe de glanzende stijve massa in een spuitzak
10. Spuit mooie toeven op de cupcakes en brandt af met een crème brulée brander. Let op van het
papieren cupcake vormpje, het begint snel te smeulen door die brander.
SMAKELIJK!
Geen opmerkingen:
Een reactie posten