Eerder postte ik al het basisrecept, maar ook recepten voor banoffee taart, karameltaartjes met grof zeezout, blondies en millionaire's shortbread. Nu werd het wel eens tijd om een cheesecake met dulce de leche te maken!
Persoonlijk vind ik de cheesecake het best als je ze een dag op voorhand hebt gemaakt en het een nachtje in de koelkast heeft gestaan.
Ingrediënten:
- 1 blikje gecondenseerde melk (zoet)
- 260 g Bastognekoeken (= 1 pak, of andere koeken, bv Speculoos)
- 75 g boter
- 600 g roomkaas
- 125 g zure room
- 3 eieren
Recept:
1. Een paar uur op voorhand begin je met het maken van de Dulce de leche volgens het basisrecept.
Laat wat afkoelen.
2. Verwarm de oven voor op 140°.
3. Maal de koekjes fijn met een keukenmachine of doe ze in een plastic zak en mep erop met en
deegroller.
4. Smelt de boter en meng deze onder het koekjesgruis.
5. Neem een ronde bakvorm of springvorm. Vet deze goed in en bekleed met bakpapier.
6. Doe de gemalen koekjes met boter op de bodem en strijk glad met de bolle kant van een lepel.
7. Zet even in de koelkast.
8. Meng de roomkaas met de zure room.
9. Doe er de eieren 1 voor 1 bij, meng telkens heel stevig.
10. Tenslotte gaan we hierbij ook nog 2/3 van de Dulce de leche toevoegen. Suiker is niet nodig,
want de Dulce de leche is al enorm zoet. Spatel de dulce de leche voorzichtig bij de roomkaas en
de zure room.
11. Bak ongeveer 45 minuten in de voorverwarmde oven.
12. Laat afkoelen, zeker een paar uur en in de koelkast.
13. Voor het serveren smeer je de overige Dulce de leche lekker dik op de cheesecake.
Smakelijk!!