Ingrediënten:
- 225 g bloem
- 16 g bakpoeder
- een snuifje zout
- 1 koffielepel kristalsuiker
- 2 eieren
- 30 g boter + boter om in te bakken
- 300 ml melk
Recept:
1. Smelt de 30 g boter.
2. Combineer alle ingrediënten (inclusief de gesmolten boter) in een mengkom en meng alles goed
met een mixer. Je krijgt een lopend, glad beslag, iets dikker dan gewoon pannenkoekendeeg.
3. Zet een grote pan of pannenkoekenpan op een middelmatig vuur.
4. Doe een beetje boter in de pan en met een kleine pollepel giet je een hoopje deeg in de pan. Ik
deed 2 pancakes per keer in mijn pannenkoekenpan.
5. Wanneer er kleine belletjes op de pancake verschijnen, dan mag je hem omdraaien.
6. Doe tussendoor opnieuw boter in de pan en bak het deeg volledig op.
7. Serveer de American pancakes warm met vers fruit, zoals bij mij bijvoorbeeld: bosbessen en
perzik. Of overgiet de pannenkoeken met maple syrup, of bestrooi met suiker, of je kan er ook wat
verse slagroom bij eten.
Laat je maar eens gaan!
Smakelijk!
Smakelijk!
Bron: Nigella Lawson
Geen opmerkingen:
Een reactie posten