woensdag 28 augustus 2013

Lemon meringue cupcakes

Lemon meringue cupcakes zijn gevuld met lemon curd. Als topping wordt er Italiaanse meringue op de cupcakes gespoten en dat wordt kort aangebrand.

Het basisrecept voor cupcakes kan je op deze link terugvinden.

Ingrediënten:
-  ingrediënten voor 12 cupcakes (doorklikken)
- lemon curd (Dit kan je kant-en-klaar kopen in de winkel, of je kan het ook zelf maken. Een recept
   hiervan ga ik later eens posten.)
-  2 eieren
-  100 g kristalsuiker
-  75 ml water

Recept:
1.  Maak 12 cupcakes, laat ze volledig afkoelen. Als je houdt van ene intense citroensmaak, kan je
     ook nog wat citroensap aan je beslag toevoegen.
2.  Maak een beetje plaats voor de vulling in de cupcakes. Ik heb nu een speciale plunger om dat te
    doen, maar je kan dat gerust met een scherp mesje ook doen. Net zoals ik al eens deed bij de
    gevulde speculooscupcakes.
3.  Vul de cupcake met een beetje lemon curd


4.  Maak de Italiaanse meringue: splits de eieren (zorg dat er zeker geen eigeel bij het eiwit zit!!)
5.  Klop de 2 eiwitten lobbig, indien nodig ontvet je de kom eens met wat citroensap.
6.  Meng in een steelpannetje de suiker met het water, breng rustig aan de kook tot een suikersiroop
    van maximum 117 °
7.  Zet het pannetje onmiddellijk op een koud oppervlak, zodat de siroop niet verder warm zou
     worden en zou karameliseren
8.  Giet de hete siroop bij de eiwitten en klop verder op
9.  Doe de glanzende stijve massa in een spuitzak
10.  Spuit mooie toeven op de cupcakes en brandt af met een crème brulée brander. Let op van het
      papieren cupcake vormpje, het begint snel te smeulen door die brander.


SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen