zondag 12 oktober 2014

Courgettetaart met ricotta

Een lekkere lunch dit weekend!
Onder andere deze taart stond op de eettafel; een hartige taart met een vulling van courgetteschijfjes en ricottakaas. Hij is trouwens heel snel klaar, je hebt er niet veel werk aan!


Ingrediënten:
-  een kant-en-klaar vel bladerdeeg
-  250 g ricottakaas
-  20 cl room
-  1 courgette (niet al te groot)
-  paneermeel
-  peper, zout, muskaatnoot, provencaalse kruiden

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 200°.
2.  Was de courgette en snijd in flinterdunne plakjes.
3.  Doe het vel bladerdeeg in een taartvorm en snijd de overtollige randjes weg.
4.  Doorprik de bodem hier en daar met een vork, doe een laagje paneermeel op de bodem.
5.  Maak de vulling: breek de eieren, kluts goed.
6.  Voeg hierbij de room en de ricotta, peper en zout. Klop alles goed los met een garde. Je hebt nu
     een dikke smeuïge massa.
7.  Doe de helft van de massa op de bodem.
8.  Schik hierop de courgetteschijfje in een cirkel en doe dit dakpansgewijs. Begin met de buitenste
     cirkel, daarna de binnenste en als laatste enkele schijfjes in het midden.
9.  Giet de andere helft van de vulling nu op de courgetteschijfjes.
10.  Strooi vanboven nog wat provencaalse kruiden.
11.  Bak in de voorverwarmde oven gedurende 35 minuten.

Ik geef toe, achteraf gezien kon het visueel wel iets beter... Misschien de volgende keer de courgette aan de bovenkant leggen, in plaats van de vulling erop?


Eet warm of koud, zoals je het zelf liefst hebt!
SMAKELIJK!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen