maandag 18 maart 2013

Amandel-perentaart

Met mijn leerlingen (13-14-jarige jongens) had ik vorige week en deze week een kookproject. Ze hebben een volledig menu met 8 verschillende gerechtjes klaargemaakt in het kader van thema voeding. Onder andere een amandel-perentaart.
Let wel, deze is gemaakt met zelfgemaakte perenconfituur. JAJA ook deze hebben de jongens zelf gemaakt! Ze werd heel goed gesmaakt en absoluut kindvriendelijk en jongensvriendelijk! :-)

Enkele creaties:

Ingrediënten:
-  1 vel kruimeldeeg
-  150 g kristalsuiker
-  120 g boter (op kamertemperatuur)
-  100 g bloem
-  100 g amandelpoeder
-  3 eieren
-  enkele druppels amandelessence
-  1 peer
-  zelfgemaakte perenconfituur
-  amandelschilfers








Recept:
1.  Suiker en boter goed mengen.
2.  De eieren er 1 voor 1 doorkloppen.
3.  Bloem zeven en onder het deeg scheppen, de amandelpoeder en enkele druppels
     amandelessence er ook bijroeren.

4.  Bladerdeeg in een ronde taartvorm leggen, licht doorprikken. Randjes afsnijden en
    apart houden.

5.  Dun laagje confituur op de bodem smeren, hierop het deeg uitstorten.
6.  Peren in dunne schijfjes snijden en op het deeg leggen.
7.  Restjes bladerdeeg in reepjes snijden en ook kruiselings over het deeg leggen en
     nog wat amandelschilfers over de taart strooien.

8.  Ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven bakken op 175°

Geen opmerkingen:

Een reactie posten