woensdag 27 maart 2013

Quiche met zalm, prei en mozzarella

Ideaal voor de lunch: een lekkere quiche met gerookte zalm, prei en mozzarella.
Het is niet alleen lekker, maar ook enorm gemakkelijk en snel klaar!



Ingrediënten:
- 1 vel bladerdeeg
- 1 à 2 stengels prei (afhankelijk van de grootte)
- 4 sneetjes gerookte zalm
- 1 bol mozzarella
- geraspte kaas
- 1 dl room
- 1 dl melk
- 2 eieren
- 1 eierdooier
- paneermeel
- peper en zout

Recept:
1. Oven voorverwarmen op 180°
2. Leg het bladerdeeg in de taartvorm, prik hier en daar wat gaatjes met een vork.

TIP: Omdat je taart soms nogal "nat" kan zijn, dat komt door de vloeibare vulling bij quiches, kan je volgende tip toepassen: strooi een dun laagje paneermeel op de doorprikte bladerdeegbodem. Dit zorgt ervoor dat de bodem beter zal bakken en minder vocht zal opnemen. Ook bij zoete taarten zoals kaastaart, kriekentaart enz. kan je deze tip toepassen.

3. Stoof de prei beetgaar in een beetje boter of olie.
4. Verdeel de prei over de bodem met paneermeel.
5. Snij de zalm in reepjes en leg dit bovenop de prei.
6. Snij de mozzarella in schijfjes of stukjes en leg hier en daar bovenop de zalm.
7. Mengsel maken: meng in een kom de 2 eieren, de dooier, de melk met de room.
    Kruid een beetje bij met peper en zout (niet te veel zout als je zalm al erg gezouten is!).
    Goed mengen met een garde.
8. Giet het mengsel gelijkmatig over de belegde taartbodem.
9. Strooi geraspte kaas over het geheel.
10. Bak 30 minuten in de heteluchtoven en zet de quiche eventueel nog enkele minuutjes
      onder de grill zodat de kaas mooi kan smelten en een korstje kan krijgen.
      De quiche kan zowel warm als koud gegeten worden.
                                            

Geen opmerkingen:

Een reactie posten