zaterdag 20 juni 2015

Appel crumble cupcakes

Ik hou van cupcakes, maar ook van crumble, waarom deze twee niet eens combineren?
En zo geschiedde het...


Ingrediënten voor 18 cupcakes:
- 180 g boter (op kamertemperatuur)
-  135 g kristalsuiker
-  8 g vanillesuiker (= 1 zakje)
-  4 eieren
-  180 g zelfrijzende bloem

Dit zijn ingrediënten uit het basisrecept voor cupcakes. Normaal is deze hoeveelheid goed voor exact 12 cupcakes. Echter voor de appel crumble cupcakes moet je minder deeg in elk vormpje doen, vandaar dat je hieruit méér dan 12 appel crumble cupcakes zal hebben, ongeveer 18 stuks.

Ingrediënten voor de appel crumble:
-  2 mooie appels
-  een eetlepel bruine suiker
-  een snuif kaneelpoeder
- 150 g bloem
- 150 g kristalsuiker
- 100 g boter

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 175°.
2.  Maak het deeg van de cupcakes volgens het basisrecept voor cupcakes.
3.  Verdeel het deeg over een 18-tal cupcakes vormpjes. Nu doe je de vormpjes slechts voor de helft
     vol.



4.  De crumble maak je als volgt … Meng de bloem en de suiker met elkaar.
5.  Doe er dan de boter bij in kleine stukjes en meng met je hand. Zet aan de kant.

6.  Schil de appels, verwijder het klokhuis en snij in fijne blokjes.
7.  Doe de appelblokjes in een kom en meng met de bruine suiker en kaneel.
8.  Leg een laagje appelblokjes in elke half gevulde cupcake vorm.


9.  Bestrooi tenslotte elke vorm met crumble bovenop de appels, bedek ze goed!
10.  Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven.



Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen