maandag 20 juli 2015

Romantisch aardbeientaartje

Eerder maakte ik aardbeienconfituur. Ik kon natuurlijk de kans niet laten liggen om deze lekkernij in een taartje te verwerken. En dat deed ik ook in een kruimeltaartje, dat ik afwerkte met bladerdeeghartjes <3



Ingrediënten:
- een pakje van 10 diepgevroren vierkantjes bladerdeeg
- aardbeienconfituur
- 150 g bloem
- 150 g kristalsuiker
- 100 g boter (in kleine stukjes en eventjes uit de koelkast)
-  een ei

Recept:
1.  Leg de vierkantjes in de bakvorm, zorg dat de bodem volledig bedekt is. Snij de randen er af en
     prik enkele gaatjes in de bodem met een vork.
2.  Breng een dikke laag (zelfgemaakte) aardbeienconfituur aan op de bodem.
3.  De kruimeltjes maak je als volgt … Meng de bloem en de suiker met elkaar.
4.  Doe er dan de boter bij in kleine stukjes en meng met je hand.
5.  Strooi de kruimels dan over de aardbeienconfituur. Zorg ervoor dat alles mooi bedekt is.
6.  Steek met een uitsteker hartjes uit de overgebleven lapjes bladerdeeg.
7.  Leg ze netjes op de rand van de taart en eventueel ook in het midden.


8.  Klop het ei los in een kommetje en bestrijk de bladerdeeghartjes ermee.
9.  Bak de taart ongeveer 35 minuten in een voorverwarmde oven van 180 °C.

 
Smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen