zondag 27 september 2015

Koekjes met maple syrup en spek

OK, ik geef toe, dit is ietwat gewaagd... maar oordeel niet vooraleer je ze geproefd hebt!
Toen ik het recept online tegenkwam wou ik het absoluut eens uitproberen. Hoewel ik een bakblog heb waarop ik voornamelijk allerlei zoete lekkernijen post, ben ik toch niet zo'n zoetebek. Ik ben altijd te vinden voor hartige snacks. Dus een koekje met spekjes in, is toch wel iets wat mij kan bekoren!

Ingrediënten:
-  200 g spekblokjes
-  300 g bloem
-  120 g boter (op kamertemperatuur)
-  180 g lichte basterdsuiker (dat koop je in Albert Heijn, of je vervangt het door gewone
   kristalsuiker)
-  1/2 kofielepel natrium bicarbonaat (ook gekend als baking soda, dit is niet hetzelfde als bakpoeder)
-  1 ei
-  120 ml maple syrup (of ahornsiroop)
-  een snuif zout
-  een koffielepel vanille extract

Recept:
1.  Bak de spekblokjes knapperig in een pan zonder vetstof toe te voegen. En laat ze uitlekken en
     afkoelen op wat keukenpapier.
2.  Klop de boter met de suiker en de vanille. Zorg dat het een mooi geheel vormt.
3.  Voeg vervolgens het ei en de maple syrup toe. Meng lang en voldoende. Dit is een vrij vloeibaar
     mengsel.
4.  Doe er dan de bloem, bicarbonaat en het zout bij.
5.  Tenslotte spatel je de uitgelekte uitgebakken spekjes onder het beslag.
6.  Laat het deeg zeker een uur rusten in de koelkast.
7.  Verwarm de heteluchtoven voor op 175°.
8.  Bekleed je bakplaten met bakpapier.
9.  Maak kleine balletjes met 2 lepels, of gebruik een ijsschep. Leg de deegballetjes zeker 5 cm van
     elkaar, want het deeg loopt heel erg uit tijdens het bakken.
10.  Bak de koekjes 12 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
11.  Leg de koekjes op een rooster om af te koelen.

Bron: naar een recept van Culy.nl


SMAKELIJK!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen