dinsdag 22 september 2015

Taart met rabarber en aardbei

Een taart om de zomer terug in huis te halen! Dat kan geen kwaad op een regenachtige dag zoals vandaag.
Ik geef toe, ik heb deze taart tijdens de zomermaanden gemaakt, en het was er nog niet van gekomen om hem online te zetten. Dus mijn excuses voor de vertraging! Beter laat dan nooit, en geloof me, deze caketaart moet je absoluut eens uitproberen!!!


Ingrediënten:
-  300 g + 100 g bloem
-  150 g + 100 g kristalsuiker
-  150 g  + 75 g boter (op kamertemperatuur)
-  3 eieren
-  1 koffielepel vanille extract
-  150 g room (best 40% vetgehalte) opgeklopt!
-  2  koffielepels bakpoeder
-  250 g aardbeien
-  250 g rabarber

Recept (voor een springvorm met een diameter van 24 cm):
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 175°. Vet de springvorm voldoende in met boter, en bekleed
     eventueel met bakpapier.
2.  Meng de 150 g suiker met de 150 g boter. Meng tot een mooi geheel.
3.  Voeg vervolgens de vanille toe en ook de eieren. Voeg de eieren er 1 voor 1 bij. Meng telkens tot
     een ei in het geheel is opgenomen, dan het volgende ei, enz.
4.  Voeg de opgeklopte room nu toe en tenslotte ook de bloem in kleine beetjes. Mengen tot je een
     mooi glad beslag hebt.
5.  Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd in kleine stukjes. Ook de rabarber snijd je in
     kleine stukjes.
6.  Doe de helft van de aardbeien en de rabarber bij het cakebeslag. Meng voorzichtig met een spatel.
7.  Doe het beslag in de springvorm en strijk glad.
8.  Maak nu de crumblelaag: meng 100 g bloem met de 100 g suiker en de 75 g boter. Kneed met de
     hand tot je kruimels krijgt.
9.  Doe het overige fruit bovenop het beslag en bestrooi met de crumble.
10.  Bak ongeveer een uur in de voorverwarmde oven.

Bron: naar een recept van Laura's Bakery

 
Smullen maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen