woensdag 28 oktober 2015

Baileys & chocolate chip cheesecake

Ik ken zo een aantal mensen die dol zijn op Baileys. Ikzelf nu niet direct, maar in dessertjes kan het mij dan weer wel bekoren. Ik besloot dus om eens een cheesecake met Baileys te maken...
Ooooooh hemeltje, wat een zalige combinatie!!


Ingrediënten:
-  250 g Petit Beurre koekjes (of andere droge koekjes)
-  100 g boter
-  450 g roomkaas (bv. Philadelphia)
-  4 eieren
-  2 eetlepels kristalsuiker
-  150 ml Baileys
-  250 g verse slagroom
-  50 g chocolate chips

Recept:
1.  Gebruik een springvorm met diameter van ongeveer 24 cm. Klem een vel bakpapier vast op de
      bodem en doe ook bakpapier aan de zijkanten.
2.  Verbrijzel de koekjes in een keukenrobot, zodat je koekjesgruis hebt.
3.  Smelt de boter en meng deze met de koekjeskruimels. Meng zorgvuldig en verdeel de boter goed.
4.  Doe de kruimels in de springvorm de strijk glad met de bolle kant van een lepel.
5.  Zet in de koelkast. Zet ondertussen ook de heteluchtoven aan om voor te warmen op 140°.
6.  Ondertussen doe je de roomkaas in een mengkom.
7.  Voeg hier ook de eieren één voor één aan toe.
8.  Voeg nu ook de verse slagroom bij het geheel en daarna ook de Baileys.
9.  Giet het beslag op de koekjesbodem. Sla zachtjes met de vorm op je keukenblad, zodat alle
     luchtbellen uit het beslag verdwijnen.
10.  Strooi de chocolate chips over de taart, verdeel gelijkmatig. Ik mengde de chocolate chips eerst
       met een koffielepel bloem, om te voorkomen dat ze naar de bodem zouden zinken.
11.  Bak gedurende 50 à 55 minuten in de voorverwarmde oven.
12.  Haal uit de oven en laat afkoelen. Laat minimum 2 uur verder afkoelen in de koelkast, maar best
       een hele nacht!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen