dinsdag 1 december 2015

Baby's eerste taartje

Jaja ons klein dochtertje werd 1 jaar! FEEST! En bij feest hoort taart, uiteraard!
Suiker wordt hier voorlopig (in de mate van het mogelijke) niet te veel aangeboden. Dus ging ik lustig op zoek online naar een gezondere versie voor  een verjaardagstaartje.
Suiker wordt vervangen door ongezoete appelmoes of mousseline. Boter en eieren vervangen we door rijpe bananen. Rijpe bananen zijn ideaal hiervoor. Zijn je bananen nog niet zo rijp? Hier kan je een trucje vinden om je bananen snel overrijp te maken, om ermee aan de slag te gaan om te bakken!


Ingrediënten:
-  5 rijpe bananen
-  100 g + 100 g ongezoete appelmoes of mousseline
-  3 eetlepels zonnebloemolie
-  100 g bloem
-  100 g havermout
-  1 koffielepel vanille extract
-  1 koffielepel bakpoeder
-  kaneelpoeder
-  200 g roomkaas
-  frambozen of iets anders om te garneren

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 190°.
2.  Vermaal de havermout in een blender of keukenrobot, tot je havermoutpoeder krijgt.
3.  Plet de bananen in een, kom.
4.  Doe hier de appelmoes (100 g), vanille en zonnebloemolie bij en meng goed.
5.  Doe er vervolgens de bloem, de bakpoeder, een snuif kaneel, de havermout(poeder) bij. Meng
     alles stevig, tot je een egaal mengsel krijgt.
6.  Doe het beslag in een ingevette taartvorm, of in cupcakevormpjes.
7.  Bak gedurende 15 minuten in de voorverwarmde oven. Prik met een tandenstoker in de taart om te
     checken of het al gaar is. Wanneer er geen beslag aan de tandenstoker hangt, dan is de taart klaar.
8.  Laat volledig afkoelen.
9.  Meng de roomkaas met de appelmoes (100 g).
10.  Bestrijk de buitenkant van de taart hiermee en werk af met de frambozen.

Ik gebruikte cupcake vormpjes, maar je kan dus ook een grotere taart maken.
Veel succes en smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen