zondag 6 december 2015

Quiche met ratatouille

Wat eten we vanavond? Een lekkere quiche!
Het was alweer lang geleden dat er hier nog eentje op tafel stond. Dringend tijd om nog eens een hartige taart klaar te maken. En dan bakken wij er nog een stukje vlees bij en we kunnen heerlijk eten! Aangezien dit een vegetarische quiche is, kan dit ook met een kleurrijke salade erbij.


Ingrediënten:
-  1 vel bladerdeeg
-  1 aubergine
-  1/2 courgette
-  1 ui
-  2 grote tomaten
-  1 eetlepel tomatenpuree
-  200 ml room
-  4 eieren
-  rozemarijn
-  tijm
-  100 g geraspte kaas
-  1 teentje knoflook
-  een eetlepel chapelure
-  olijfolie

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 200°
2.  Snipper de ui en de look fijn. Snij de halve courgette en de aubergine in blokjes.
3.  Doe een geutje olie in een pan en bak de ui glazig.
4.  Voeg vervolgens ook de aubergine, courgette en look toe.
5.  Ontvel de tomaten. Maak een kruis-insnijding in de kontjes van de tomaten. Doe ze enkele
     seconden in kokend water. Hierna kan je ze makkelijk ontvellen
     --> Je kan ook vals spelen, zoals ik deed. Ik heb zo'n speciale dunschiller (van Tupperware)
           waarmee ik de tomaten prima kan schillen.
6.  Snij de tomaat ook in blokjes.
7.  Doe de tomaat, tomatenpuree en de kruiden (tijm en rozemarijn) er bij in de pan. Laat even
     sudderen, zo krijg je een lekkere ratatouille.
8.  Doe het vel bladerdeeg in de taartvorm, prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
9.  Doe een eetlepel chapelure op de bodem en verdeel over de bodem.
10.  Giet het overtollige kookvocht van de groenten weg, en bedek de bodem met de ratatouille.
11.  Meng de eieren met de room. Klop los. Voeg hier ook de kaas bij en eventueel een snuifje zout
       en wat peper.
12.  Giet het mengsel over de ratatouille.
13.  Bak een 40-tal minuten in de voorverwarmde oven.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten