donderdag 19 september 2013

Vegan citroencake met maanzaadjes

Deze combinatie (lemon & poppyseed) is toch wel een klassieker die ik tot nu toe nog niet gebakken had. Ik maakte deze veganistische versie:


Ingrediënten:
-  420 g gezeefd zelfrijzend bakmeel
-  180 g suiker
-  een snuifje zout
-  1 koffielepel baksoda
-  4 eetlepels (of meer, naar smaak) maanzaadjes
-  2 citroenen (bio-citroenen: onbehandelde schil!)
-  250 ml sojamelk
-  120 ml zonnebloemolie
-  4 eetlepels poedersuiker

Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 180°
2.  Rasp de schil van de citroenen en pers ze daarna uit, hou 1/4 van de schil en het sap opzij.
3.  Meng alle natte ingrediënten.
4.  Doe alle droge ingrediënten in een andere kom en meng alles goed door elkaar
5.  Breng de natte en de droge ingrediënten samen en meng ze tot een mooi deeg.
6.  Doe het deeg in een ingevette bakvorm
7.  Bak 30 minuten in de voorverwarmde heteluchtoven
8.  Laat de cake volledig afkoelen op een rooster
9.  Maak het citroenglazuur: meng de schil en het sap (dat je eerder opzij zette) met de poedersuiker
10.  Giet of smeer op de afgekoelde cake en laat opstijven.

Inspiratie voor deze cake haalde ik op de blog van Fiekefajerietjes, deze blog staat boordevol vegan recepten en moet je zeker ook eens bekijken!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen