vrijdag 18 april 2014

Vanille cupcakes met paasnestjes

Dit weekend wordt er overal duchtig gezocht naar paaseitjes, want het is Pasen!
Hier alvast een zoet ideetje om op de paastafel te zetten: cupcakes met paasnestjes.


Ik maakte de cupcakes volgens het basisrecept. Ik werkte ze af met een frosting van roomkaas en chocolade/cacao met daarop een gevuld paaseitje.

Ingrediënten:
-  ingrediënten voor basisrecept cupcakes
-  roomkaas (zoals bv. Philadelphia)
-  poedersuiker
-  boter (kamertemperatuur)
-  cacao
-  gevulde paaseitjes
(Ik zette er bewust geen hoeveelheden bij omdat het afhankelijk is van het aantal cupcakes dat je maakt, van je eigen smaak: hou je van erg zoet of niet ...)

Recept:
1.  Maak de vanille cupcakes volgens het basisrecept.
2.  Laat volledig afkoelen op een rooster.
3.  Indien de cupcakes te "hoog" zijn, of te bolvormig zijn, kan je er "een hoedje" afsnijden.
4.  Maak de frosting van roomkaas: klop een gelijke hoeveelheid boter op met een even grote 
     hoeveelheid roomkaas. Zeef hierboven een paar eetlepels poedersuiker en een flinke
     eetlepel cacao. Klop alles goed en luchtig op. Ik creëerde een gespikkeld effect door op het einde
     nog een extra klontje boter erdoor te kloppen. Dit kwam fris uit de koelkast.
5.  Doe de frosting in een spuitzak en gebruik een fijn, gekarteld spuitmondje.
6.  Spuit mooie "nestjes" op de cupcakes.
7.  Werk af met een gevuld paaseitje. Deze cupcakes kan je best in de koelkast bewaren!


Vrolijk Pasen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen