woensdag 23 april 2014

Quiche met prei en spek

Een klassieker: de quiche Lorraine! Van alle quiches is dit waarschijnlijk de meest bekende.
De quiche heeft een bladerdeegbodem en een vulling van prei, ui en spekjes.


Ingrediënten:
-  1 vel bladerdeeg
-  1 grote stengel prei
-  1 ui
-  200 g ongezouten spekblokjes
-  200 g geraspte gruyère kaas
-  4 eieren
-  kruiden: nootmuskaat, peper, rozemarijn (geen zout, want de spek is al vrij zout)
-  boter of olie
-  paneermeel

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 180°.
2.  Leg het vel bladerdeeg in de taartvorm en snij het overtollige bladerdeeg weg. Prik met een vork
     enkele gaatjes in de bodem. Strooi een dun laagje paneermeel op de bodem van de quiche.
3.  Was de prei en snij in reepjes. Snipper de ui fijn.
4.  Bak de prei en de ui in wat boter of olie en laat afkoelen.
5.  Bak de spekblokjes in een andere pan, zonder vetstof. Laat uitlekken en afkoelen.
6.  Kluts de eieren in een mengkom, meng met de room en de geraspte kaas, wat
     peper en nootmuskaat.
7.  Verdeel de prei over de bodem, daarop de spekblokjes.
8.  Overgiet het geheel met het ei-roommengsel.
9.  Strooi vanboven wat rozemarijn over de quiche.
10.  Bak 20 tot 25 minuten in de voorverwarmde oven.
11.  Laat volledig afkoelen alvorens je de quiche uit de taartvorm haalt.

Deze quiche kan je serveren met een lekkere salade!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen