zondag 4 mei 2014

Smeuïge chocoladebrownie zonder gluten

Nu volgt een heerlijke fudgy chocoladecake. Een beetje zoals een brownie. Er zitten amper 4 ingrediënten in deze taart!
Het leuke aan deze cake is dat hij erg geschikt is voor mensen die een specifiek dieet moeten volgen, namelijk een glutenvrij dieet. Maar toch zal iedereen ervan smullen! Het is een lekkere, smeuïge chocoladetaart!


Ingrediënten:
-  85 g boter
-  6 eieren
-  225 g pure chocolade
-  100 g kristalsuiker
(-  poedersuiker om af te werken)

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 135°.
2.  Bekleed een hoge bak- of springvorm met een diameter van circa 24 cm met bakpapier.
3.  Hak de chocolade in brokken.
4.  Splits de eieren zorgvuldig.
5.  Zet een kookpot met water op het kookvuur.
6.  Doe de boter en de chocolade in een mengkom die je au bain-marie kan verwarmen. Zorg dat je
     een egaal, glad mengsel hebt.
7.  Zet dit mengsel aan de kant zodat het wat kan afkoelen.
8.  Klop het eiwit stevig op, voeg beetje bij beetje de suiker toe. Klop tot dat je mooie pieken hebt
     in het eiwit.
9.  Meng de dooiers onder het ondertussen al wat afgekoelde chocolade-botermengsel.
10.  Meng 1/4 van het opgeklopte eiwit onder het beslag. Meng zeer stevig.
11.  Doe nu de rest van het eiwit bij het beslag, maar doe dit met trage bewegingen, 'al vouwend',
       zodat de lucht mooi in het beslag blijft.


11.  Zet gedurende 60 minuten in de voorverwarmde oven. De taart komt mooi ophoog, kan
       vanboven openbarsten en is vanbinnen super smeuïg!
12.  Laat de taart volledig afkoelen alvorens je hem aansnijdt! Bij het afkoelen zal de taart een beetje
       inzakken en nog meer barsten. Strooi daarom vanboven een laagje poedersuiker.

Bron: Culy

 

Bonne appétit!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen