zaterdag 10 mei 2014

Carré confituur

Een klassieker die eigenlijk super eenvoudig is. Je hebt weinig ingrediënten nodig en in een mum van tijd tover je een lekkere taart op tafel!
Toch wel even opmerken dat carré confituur dus wel degelijk een "carré" (of vierkant, of op z'n minst een rechtoek) moet zijn, enfin ja, dat is mijn bescheiden mening. Je maakt een grote rechthoek en dan snij je daar kleinere stukken van, net zoals bij de bakker.


Ingrediënten:
-  bladerdeeg (zo groot als je zelf wil + voor de linten ter versiering)
-  abrikozenconfituur
- 1 ei

Recept:
1.  Haal de bladerdeeg (indien deze diepgevroren is) even op voorhand uit de diepvries.
2.  Verwarm de heteluchtoven voor op 180°
3.  Leg de bodem klaar voor de taart.
4.  Bestrijk met een laag abrikozenconfituur, blijf een cm van de rand.
5.  Leg een randje (als afbakening) aan de buitenkant van de taart. Druk aan met een vork.
6.  Met een gekartelde roller (of een pizzasnijder of een gewoon mes) snijd je allemaal dunne linten.
7.  Deze linten leg je voorzichtig in een mooi patroon op de taart.
8.  Splits het ei en bestrijk de bladerdeeg repen met eierdooier, maak gebruik van een borsteltje.
9.  Bak de taart gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.


Laat het u vooral smaken!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen