maandag 5 mei 2014

Kaneelrolletjes

Alweer een lekkernij die in één-twee-drie klaar is! Heerlijk om bij de koffie te serveren én veel leuker dan een koekje uit een pak. Ook te gebruiken bij het ontbijt of een uitgebreide brunch.

Eerder postte ik al hartige varianten van dit recept:
Hartige aperitiefkrullen met Parma ham, pesto en pijnboompitten
Hartige aperitiefkrullen met zongedroogde tomaten, parmesan en basilicum
Tijd om een zoete variant uit te proberen.

Ingrediënten:
-  1 rond vel bladerdeeg (indien je dat kan vinden: 'bladerdeeg met boter' bv. in Delhaize)
-  een handvol rozijntjes
-  kristalsuiker en  kaneelpoeder, met elkaar gemengd
 -  1 ei
(-  eventueel kaneelsuiker, verkrijgbaar in de Nederlandse supermarkt, kleine bruine korrels)
 
Recept:
1.  Leg het deeg open en rol het wat open met een deegrol, zodat de vorm iets meer 'rechthoekig' is.
2.  Bestrooi rijkelijk met het mengsel van suiker en kaneelpoeder
3.  Voeg ook rozijntjes toe, mooi gespreid over het vel deeg
4.  Strooi eventueel nog wat kaneelsuiker erover, indien je dit hebt.
5.  Klop het ei los in een kommetje, bestrijk 1 zijkant met het ei
6.  Rol het geheel op en eindig met de ei-kant. Het ei zorgt ervoor dat alles dicht kleeft
7.  Leg een half uurtje in de koelkast
8.  Verwarm de oven voor op 180°
9.  Met een scherp mes snij je mooie schijfjes van de rol; leg deze op een bakplaat met bakpapier of
     leg ze in een cupcake bakplaat, dan liggen ze sowieso mooi uit elkaar.
12.  Strijk de kaneelrolletjes in met nog wat losgeklopt ei.
13.  Bak in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 15 minuten. Het bladerdeeg moet een mooie
       goudbruine kleur krijgen en moet gaar zijn.
 
 
 
Simply delicious!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten