woensdag 21 mei 2014

Abrikozentaart met marsepein

In de winkel zag ik verse abrikozen staan, die moest ik meenemen naar huis!
Een beetje Googlen en al gauw kwam ik een heerlijk recept idee tegen!


Ingrediënten bodem:
-  150 g bloem
-  35 g bloemsuiker
-  125 g boter (in kleine stukjes, uit de koelkast)
-  een snuifje zout

Ingrediënten vulling:
-  ongeveer 8 abrikozen
-  200 g marsepein
-  115 g boter (kamertemperatuur)
-  45 g kristalsuiker
-  amandel essence
-  30 g bloem
-  2 eieren

Recept:
1.  Meng de ingrediënten voor de bodem. Meng en kneed tot je een deegbal krijgt.
2.  Neem een bakvorm met diameter 24 cm, vet deze goed in met boter, of gebruik bakpapier.
3.  Doe de deegbal in de bakvorm en met je vingers duw je het deeg in de vorm. Verdeel gelijkmatig.
     Let op dat je de taartranden hoog genoeg maakt, want de rand zal iets naar beneden zakken tijdens
     het bakken.


4.  Leg de bodem gedurende een half uurtje in de vriezer.
5.  Verwarm de oven voor op 180°.
6.  Na een half uur haal je de bodem uit de vriezer en bak je hem meteen gedurende 20 minuten in de
     voorverwarmde oven.
7.  Laat de bodem wat afkoelen voor je de vulling erin doet.
8.  Verkruimel de marsepein in hele kleine stukjes.
9.  Doe de marsepein, de kristalsuiker, de boter en de amandel essence in een mengkom en mix goed.
10.  Zorg dat je een glad mengsel hebt. Voeg de eieren één voor één toe. Zorg dat elk ei goed
       opgenomen is, alvorens het volgende toe te voegen.
11.  Spatel uiteindelijk ook de bloem onder het mengsel.
12.  Ontpit de abrikozen en snijd in vier stukken.
13.  Smeer de vulling op de bodem.
14.  Verdeel de abrikozen over de vulling, duw ze een beetje in de vulling.


15.  Bak gedurende 20 à 30 minuten op 180°.
16.  Laat de taart afkoelen op een rooster.
17.  Bestrooi met bloemsuiker als afwerking.

Bron: naar een recept van "Uit de keuken van Levine"


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen