dinsdag 13 mei 2014

Tiramisu

Tiramisu is een Italiaanse topper!
Typisch aan de smaak van tiramisu is de combinatie van biscuit, cacao, koffie, mascarpone, ei en een alcoholische drank zoals Amaretto, marsalawijn of cognac.

Het recept komt vanop de dozen Boudoir koekjes van Lu.
Je kan het dessert in een grote platte schaal maken, of in individuele glaasjes of kommetjes.


Ingrediënten:
-  200 g Boudoir koekjes
-  500 g mascarpone
-  1,25 dl sterke koffie (Espresso)
-  4 eieren
-  100 g poedersuiker
-  2 cl Amaretto of Cognac
-  3 soeplepels cacaopoeder

Recept:
1.  Doop de koekjes in de koffie en schik ze in de kom.
2.  Splits de eieren.
3.  Klop de eierdooiers op met suiker, de likeur en de mascarpone.
4.  In een aparte kom klop je de eiwitten volledig stijf.
5.  Spatel het eiwitschuim voorzichtig onder het mascarponemengsel.
6.  Breng een laagje crème bovenop de koekjes aan.
7.  Leg hierop nog een laag koekjes die je in koffie doopt, hierop weer crème, etc. Eindig sowieso
     met een laag crème.
8.  Laat minimum 2 uur opstijven in de koelkast.
9.  Alvorens je serveert bepoeder je de bovenkant met cacaopoeder. Dit lukt goed met een fijn zeefje.


 SMAKELIJK!!

Hou je van tiramisu, maar ben je op zoek naar iets speciaals?
Eerder postte ik ook al een variant op de klassieke tiramisu, namelijk een frisse citroentiramisu, zeker ook de moeite waard!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen