dinsdag 12 augustus 2014

Gembercake met gekonfijt fruit

Een speciale variant op een gewone cake. We 'pimpen' de cake met gember en gekonfijt fruit!
Hoe langer deze cake staat, hoe lekkerder hij wordt. dat geeft de smaken de tijd om goed in te trekken.

Ingrediënten:
-  200 g boter (op kamertemperatuur)
-  200 g kristalsuiker
-  4 eieren
-  200 g bloem
-  200 g gekonfijt fruit
-  50 g gemberblokjes op siroop (te koop in bv Albert Heijn als "bakgember")

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 170°.
2.  Vet een rechthoekige cakevorm in met boter en bekleed ook met bakpapier.
3.  Klop de boter met de suiker tot het een mooi geheel vormt.
4.  Voeg de eieren één voor één toe, zorgt dat ze goed opgenomen worden en klop tot een glad
     beslag.
5.  Spatel tenslotte de bloem ook door het beslag.
6.  Hak de gember grof en meng ze samen met een koffielepel gembersiroop bij het deeg.
7.  Doe het gekonfijt fruit in een kommetje en schep 3 eetlepels cakebeslag hierbij, meng goed. Dit is
     onze vulling.
8.  Doe de helft van het cakebeslag in de bakvorm.
9.  Met behulp van een lepel maak je een sleuf in het beslag en schep hierin de vulling.
10.  Doe hierop dan de andere helft van het cakebeslag.
11.  Bak in de voorverwarmde oven voor ongeveer 1 uur en 15 minuten tot de cake goudbruin is.



Bron: aangepast recept van Rudolph's bakery

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen