zondag 10 augustus 2014

Italiaanse pizzataart

De diepvries moet ik deze week ontdooien. Een ideale gelegenheid om eens wat lekker eten op te eten dat daar al een tijdje verstopt zat. Ik had onder andere nog een groot vel bladerdeeg zitten.
Vanavond bij het avondmaal kwam deze Italiaanse pizzataart op tafel, samen met een lekker slaatje!

Ingrediënten:
-  een vierkant vel bladerdeeg 30 cm op 30 cm (ik heb het gekocht in Aveve, diepvries)
-  groene pesto (zelfgemaakt of uit de winkel)
-  een tweetal snedes hesp, of Parma ham, of prosciutto ...
-  1 tomaat
-  1 bol mozzarella
-  peper, zout, eventueel wat oregano
-  enkele blaadjes verse basilicum
-  1 ei


Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 200°.
2.  Leg de bladerdeeg op een bakplaat met bakpapier.
3.  Strijk in met groene pesto, laat een randje vrij.
4.  Snij de tomaat in dunne schijfjes en leg deze op de bladerdeegbodem.
5.  Snij de mozzarella in stukjes en de snedes hesp in reepjes, beleg hiermee de bodem.
6.  Kruid het geheel met peper, zout en oregano.
7.  Kluts het ei en strijk de randen van de pizzataart in met ei.
8.  Bak gedurende 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven.
9.  Serveer met enkele verse blaadjes basilicum.


Buon appetito!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen