woensdag 3 februari 2016

Havermoutkoekjes

Op de website van de Nederlandse blogster Laura kwam ik een recept voor havermoutkoekjes tegen. Ik hou wel van havermout eigenlijk. En wat me erg aansprak in het recept, dat was dat ze schreef dat de koekjes knapperig zijn aan de buitenkant en lekker zacht vanbinnen.
Zo gezegd, zo gedaan, ik ging aan het bakken!


Ingrediënten oor een 25-tal koekjes:
-  60 g boter
-  150 g fijne kristalsuiker  (het originele recept zegt 200 g, maar dat vond ik toch echt wel veel,
    ze zijn met 150 g zeker zoet genoeg!)

-  2 eieren
-  1 koffielepel vanille extract
-  200 g bloem
-  130 g havermout
-  1,5 koffielepel bakpoeder
-  snuifje zout

Recept:
1.  Meng de boter met de suiker in een kom. meng tot je een mooi geheel hebt.
2.  Voeg dan de eieren en de vanille toe, opnieuw stevig mengen tot een mooi geheel.
3.  Meng in een andere kom bloem, havermout, bakpoeder en zout.
4.  Voeg deze droge mengeling lepel voor lepel bij het beslag. Blijf de droge mengeling toevoegen en
     meng telkens goed. Uiteindelijk krijg je een vrij stevig, maar plakkerig beslag.
5.  Verwarm de heteluchtoven voor op 190°.
6.  Bekleed je bakplaten met bakpapier.
7.  Rol ongeveer 25 balletjes van het deeg, leg ze gespreid op de bakplaten.


8.  Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven.
9.  Laat afkoelen op een rooster.

Bron: Laura's Bakery


Deze koekjes zijn echt heerlijk, maar je kan ze niet super lang bewaren. Na 2 dagen zijn ze echt hard en niet meer zo lekker. Hou hier dus rekening mee. Wij hadden er in elk geval niet veel moeite mee, ze waren in een mum van tijd op!

2 opmerkingen:

  1. Hallo, leuke recept! De hoeveelheid bloem is niet genoeg, ik moest namelijk meer bloem gebruiken dan 200gr want het beslag was te plakkerig ondanks ik alles precies had gewogen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dag Rebèkah, heel vreemd. De hoeveelheid was hier precies genoeg. Het beslag moet plakkerig zijn! Bij het rollen van de balletjes plakten mijn handen ongelofelijk! Wat misschien ook een oorzaak zou kunnen zijn, dat is je boter. Welke soort boter heb je gebruikt (melkerijboter of margarine?)?

    BeantwoordenVerwijderen