zondag 31 januari 2016

Granola met speculoos en sinaasappel

Nog steeds ben ik een grote fan van granola! Ik eet het heel graag, 's avonds als snack voor de tv, of 's ochtends in een kom yoghurt. Heerlijk! Ook een prima cadeautje om te geven in een mooie pot.
Hier kunnen jullie mijn eerste granolarecept vinden met exotische vruchten, amandelpoeder en noten; en  alhier een tweede receptje, met kokos, lijnzaad en gedroogde bessen.
Ik maak het eigenlijk heel vaak en varieer met dingen waar ik zin in heb. Vandaag deel ik een receptje voor granola met speculoos en gekonfijte sinaasappel.



Ingrediënten:
-  500 g havermout
-  200 g witte amandelen
-  100 g speculooskoeken
-  100 g gekonfijte sinaasappelrepels
-  100 ml honing
-  75 ml agave siroop

Let op, dit recept is goed voor een zeer grote hoeveelheid granola. Indien je hier niet zo veel van zal gebruiken, dan halveer je de hoeveelheden, of deel je het zelfs door 4.

Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 160°.
2.  Hak de amandelen grof. Voeg  de havermout en de amandelen samen in een kom meng alles zeer
     goed door elkaar.
3.  Meng de agavesiroop met de honing.
4.  Leg op 2 bakplaten met bakpapier, verspreid zeer netjes.
5.  Giet de siroop over de droge mengeling en meng alles goed.
6.  Bak in de oven gedurende 25 minuten, tot alles goudbruin en krokant is.
7.  Open in tussentijd af en toe eens de oven en hussel alles eens door elkaar. Als je dit niet doet, zal
     je veel grote brokken hebben, maar dat kan ook lekker zijn in je granola. Kies dus zelf of je dit wil
     of niet.
8.  Laat afkoelen op de bakplaat.
9.  Verkruimel de speculooskoeken tot gruis, of grove brokjes (zoals je zelf verkiest). We bakken die
     niet mee omdat ze al gebakken zijn en dat kan verbranden.
10.  Snij de gekonfijte sinaasappelrepels in fijne blokjes.
11.  Doe de speculoos en de sinaasappelrepels bij de granola en hij is helemaal klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen