dinsdag 19 januari 2016

Confituurkoekjes

Een lekker koekje met simpele ingrediënten en niet moeilijk om te maken.
De confituur om de koekjes af te werken kies je natuurlijk zelf! Ik had nog bosbesconfituur staan, maar je kan eender welke confituur van jouw keuze gebruiken; bv. abrikozen, aardbei, frambozen ...


Ingrediënten:
-  265 g roomboter
-  200 g kristalsuiker
-  2 eieren (1 volledig en 1 dooier)
-  280 g bloem
-  7 g bakpoeder
-  een snuifje zout
-  enkele druppel vanille extract
-  100 g confituur

Recept:
1.  Klop de boter met de suiker en de vanille.
2.  Voeg er het ei en de eierdooier bij, meng tot een glad geheel.
3.  Zeef de bloem, doe er het bakpoeder en het snuifje zout bij.
4.  Voeg dit nu stelselmatig (lepel voor lepel) bij de rest en kneed goed. Kneed tot je een stevig deeg
     hebt.
5.  Maak een lange worst of rol en pak deze in met vershoudfolie.
6.  Leg deze minimum een uurtje te rusten in de koelkast.
7.  Verwarm de oven voor op 175°.
8.  Bekleed je bakplaten met bakpapier.
9.  Snij dunne plakjes van de deegworst en rol er kleine bolletjes van (de grootte van een "bolleket",
     oftewel de grootste knikker).
10.  Maak de bolletjes met je handpalm iets plat. Leg ze niet te dicht bij elkaar op de bakplaat, want
      de koekjes zullen uitlopen en groter worden.
11.  Maak met je wijsvinger een putje in elk koekje.
12.  Doe hier een drupje confituur in (roer de confituur best eerst even los).
13.  Bak de koekjes gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven.


  Bron:  Rudolph's Bakery

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen