vrijdag 1 januari 2016

Limoncellomousse

Met dit dessertje sloten wij 2015 af!
Tijdens de feestdagen zijn de maaltijden meestal groot, veel te groot. Veel ruimte heb ik meestal niet na de vele hapjes, soep, voorgerecht en hoofdgerecht. Vandaar dat ik dit keer gekozen heb voor een licht dessertje. Ik ben dol op zure dessertjes, daarom: limoncellomousse.


Ingrediënten voor 4 personen:
-  2 eieren
-  1 onbehandelde citroen
-  40 g kristalsuiker
-  3 g gelatine (Als je blaadjes hebt, moet je goed op de verpakking kijken en het eventueel
    uitrekenen. Bij mij komen 2 blaadjes van Dr Oetker ongeveer overeen met 3 g. Je kan ook
    gelatinepoeder gebruiken.)
-  200 ml slagroom (minimum vetgehalte van 35%)
-  1 eetlepel poedersuiker
-  50 ml Limoncello

Recept:
1.  Leg de gelatineblaadjes een vijftal minuten te weken in koud water.
2.  Haal de zeste/rasp van de citroen.
3.  Snij de citroen in 2 helften. Snij van 1 helft een schijfje, dit zal je straks nodig hebben voor de
     afwerking.
4.  Pers de citroen uit, doe het sap in een steelpannetje.
5.  Warm het sap zachtjes op. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit en los deze op in het citroensap.
     Laat afkoelen.
6.  Nu is er wel wat werk met de kloppers. Je zal 3 verschillende dingen moeten opkloppen. Splits de
     eieren.
7.  Klop de eierdooiers op met de kristalsuiker. Klop tot je een witte, schuimige massa hebt. Voeg
     hier ook de citroenrasp aan toe. Laat nog een klein beetje rasp over voor de afwerking.
8.  Klop de eiwitten volledig stijf.
9.  Klop de slagroom met de poedersuiker volledig stijf.
10.  Voeg het afgekoelde citroensap nu bij de opgeklopte eierdooiers. Meng goed.
11.  Voeg hier nu ook de Limoncello aan toe.
12.  Neem een spatel en spatel nu ook de opgeklopte slagroom onder de mengeling.
13.  Tenslotte spatel je ook de eiwitten eronder, doe dit voorzichtig!
14.  Verdeel de mousse over de potjes en laat minimum 2 uur opstijven in de koelkast.
15.  Wanneer de mousse al wat stijf geworden is, kan je de garnering erop leggen: een beetje rasp en
       een stukje citroen.

Bron: naar een recept van Libelle Lekker

 
Smakelijk!
Op naar 2016, een jaar met nog veel lekkers!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen