donderdag 14 januari 2016

Chocoladebrownie met rode biet

OK, ik geef toe, het klinkt een beetje raar... maar je moet het echt een proberen:
chocoladebrownie met rode biet!
Het resultaat is een heerlijk smeuïge brownie met een speciale, maar lekkere nasmaak. Het receptje kwam ik onder andere tegen op de website van Delhaize, ik paste het een klein beetje aan.


Ingrediënten:
-  400 g gekookte rode bieten
-  130 g boter
-  220 g fondant chocolade
-  200 g rietsuiker
-  3 eieren
-  100 g bloem
-  1 koffielepel bakpoeder
-  vanille extract
-  een snuifje zout

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 180°.
2.  Snij de rode bieten in kleine stukjes en hak deze fijn, tot een papje.
3.  Doe de boter in een steelpannetje en laat smelten. Doe er ook de chocolade in stukjes bij. Als
     alles mooi gesmolten is, zet je het aan de kant om wat af te koelen.
4.  Klop de 3 eieren met de suiker. Klop tot een luchtig mengsel. Voeg er ook de vanille bij.
5.  Roer vervolgens het boter-chocolademengsel erbij, meng goed.
6.  Doe de bietenpuree erbij. Nu zal je beslag een ietwat vreemde roze kleur krijgen :-)
7.  Spatel tenslotte de bloem, met het bakpoeder en het zout onder het beslag. Meng tot een egaal
     beslag.
8.  Doe het beslag in een ingevette lage bakvorm (ik gebruikte een rechthoekige ovenschotel).
9.  Bak 45 minuten in de voorverwarmde oven.
10.  Haal uit de oven en laat volledig afkoelen alvorens je hem in stukjes snijdt.

Bron: naar een recept vanop Delhaize.be

 
 
SMAKELIJK!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen