maandag 1 september 2014

Chocoladecake met kokos en amandel, zonder gluten en suiker

Online kwam ik dit receptje tegen en ik wou het onmiddellijk uitproberen. De chocoladecake zag er heerlijk uit! De cake is glutenvrij, bloem wordt hier vervangen door amandelmeel (gemalen amandelen) en geraspte kokos. En wanneer je pure chocolade zonder suiker gebruikt, is hij ook nog eens suikervrij!

Ingrediënten:
-  200 g gemalen amandelen
-  40 g geraspte kokos
-  een handvol geschaafde amandelen
-  120 ml kokosmelk
-  175 g suikervrije pure chocolade
-  2 eieren
-  1 koffielepel vanille extract
-  een snuifje zout
-  1/2 koffielepel bakpoeder

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 170°.
2.  Smelt de chocolade in een steelpannetje, samen met de kokosmelk. Laat afkoelen.
3.  Meng de droge ingrediënten: gemalen amandelen, kokos, zout en bakpoeder.
4.  Als het chocolademengsel is afgekoeld, dan voeg je de vanille toe en de eieren. doe dat één voor
     één. Meng tot een glad mengsel.
5.  Voeg nu ook de droge ingrediënten toe, meng stevig.
6.  Doe bakpapier in een bakvorm, of vet een bakvorm in met gesmolten boter.
7.  Doe het beslag in de bakvorm en doe eventueel nog wat geraspte kokos en geschaafde amandelen
     bovenop de taart.
8.  Bak 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen alvorens uit de bakvorm te halen.


Bron: Blij zonder suiker

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen