maandag 17 november 2014

Suikervrije appel-en vijgentaart

Deze taart is het resultaat van een zoektocht in de keukenkasten en de koelkast; en met de ingrediënten die voorhanden waren, toverde ik deze taart op tafel!
Alweer een suikervrij recept, en ik werk met de suikervervanger Tagatesse. Dit is verkrijgbaar in de gewone supermarkt en is van het merk Damhert.


Ingrediënten:
-  1 vel kant-en-klaar kruimeldeeg
-  3 eieren
-  150 g bloem
-  60 g Tagatesse
-  2 dl volle melk
-  120 g boter (op kamertemperatuur)
-  1 appel
-  6 gedroogde vijgen

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 180°.
2.  Neem een ronde, platte bakvorm en leg hierin het kruimeldeeg. Laat het bakpapier eraan. Snij de
     overtollige randjes af met een scherp mes en hou deze aan de kant.
3.  Prik met een vork enkele gaatjes in de bodem.
4.  Meng de boter met de Tagatesse, klop tot een glad mengsel.
5.  Voeg de eieren erbij en doe dit ei per ei. Klop ongeveer 1 minuut per ei.
6.  Zeef de bloem en voeg dit ook bij het beslag.
7.  Giet de melk er nu ook bij, nu wordt je beslag iets vloeibaarder.
8.  Schil de appel, verwijder het klokhuis en snij in kleine blokjes. Snij de vijgen ook in kleine stukjes
     en roer dit allemaal bij je beslag.
9.  Giet het mengsel op de kruimeldeegbodem, verdeel gelijkmatig.
10.  Breng versiering aan met de restjes kruimeldeeg op de bovenkant van het beslag, snij reepjes en
       vorm een patroon.
11.  Bak gedurende ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen