zondag 19 juli 2015

Aardbeienconfituur

Af en toe maak ik eens confituur. Meestal plan ik dat niet van te voren, maar gebeurt het wanneer ik eens per toeval veel fruit heb. Nu was dat het geval met aardbeien, dus besloot ik om deze klassieker der confituren te maken. Poepsimpel!


Ingrediënten:
-  1,5 kg aardbeien
-  500 g geleisuiker
-  een citroen

Als je een kleinere hoeveelheid aardbeien hebt, moet je de geleisuiker evenredig verminderen.

Voorbereiding:
Steriliseer de potjes die je gaat gebruiken door ze minimaal 15 minuten te koken in water. Laat ze uitlekken op een zuivere keukenhanddoek.

Recept:
1.  Spoel de aardbeien eens snel onder koud water en snij de kroontjes eraf.
2.  Snij de aardbeien in kleine stukjes, doe in een pot
3.  Doe de geleisuiker bij de aardbeien, alsook het sap van de uitgeperste citroen. Meng goed.
4.  Laat enkele uren, bij voorkeur een hele nacht, rusten met deksel
5.  Kook 10 minuten of langer tot de confituur goed ingedikt is
6.  Doe de confituur in de glazen potjes, doe het deksel erop en zet ze op hun kop
7.  Wanneer de potjes afgekoeld zijn draai je ze weer om. De confituur is nu vacuüm verpakt


Smullen maar!
 
Kan je niet genoeg krijgen van confituur maken? Op mijn blog staan ook recepten voor rode pruimen confituur met kaneel en sinaasappel-gember marmelade.

2 opmerkingen:

  1. Simpel maar lekker! Heb vorige week ook confituur gemaakt. Ook weer wat nieuwe geprobeerd. En dit weekend staat er nog nectarin jam met vanille en nectarine jam met frambozen op de planning. En tomaten saus. Vind het stiekem wel leuk ouderwets inmaken en dan al die gezellige potjes in je kast hebben staan ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oooh die jams van jou klinken heerlijk! Vooral nectarine met frambozen, helemaal mijn ding :-)

    BeantwoordenVerwijderen