dinsdag 14 juni 2016

Rabarbertaart met amandel

Het heeft een tijdje geduurd... mea culpa!! Het was een beetje druk de laatste tijd.
Het is niet zo dat ik niet gebakken heb, ik had gewoon weinig tijd om een blogpost over te maken.
Deze receptjes mag je ook nog verwachten:  granola met superfood, een fruittaart en een giga brownie.

Vandaag maak ik het goed met dit lekker rabarbertaartje!!
Een heerlijke taart die het zure van rabarber met een zoet amandeldeegje combineert.

 

Ingrediënten:
-  3 grote stengels rabarber
-  1 vel bladerdeeg
-  120 g bloem
-  80 g amandelpoeder
-  2 eieren
-  100 ml room
-  125 g kristalsuiker
-  poedersuiker

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 180°.
2.  Plaats het bladerdeegvel in een ronde taartvorm. Druk aan en prik enkele gaatjes in de bodem met
     een vork.
3.  Leg een vel bakpapier er bovenop en bedek met bakbonen. We gaan nu de taart blind bakken.
4.  Zet de bodem 10 minuten in de voorverwarmde oven, haal hem eruit.
5.  Verwijder het bakpapier en de bakbonen.
6.  Zet het vervolgens nog eens 10 minuten in de oven.
7.  Meng bloem, eieren, amandelpoeder, suiker en room tot een egaal beslag.
8.  Schil de rabarber en snijd hem in stukken.
9.  Doe de stukken rabarber op de afgebakken bodem.
10.  Overgiet de rabarber met het beslag.
11.  Bak de taart gedurende 30 minuten in de oven.
12.  Laat de taart afkoelen en werk eventueel af met een beetje poedersuiker dat je erover strooit met
       een zeefje.

Bron: 15 gram.be

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen