dinsdag 21 mei 2013

Bosbessenmuffins

Al vaker zag je op mijn blog een receptje voor cupcakes passeren, maar vandaag muffins!
Wat is nu eigenlijk het verschil tussen beide?

- Ze kennen alletwee een andere oorsprong, de cupcake is typisch Amerikaans, terwijl de muffin een
   Britse oorsprong kent.
- Ze zien er ook anders uit. Een cupcake is eerder plat vanboven en wordt heel vaak gedecoreerd met
  glazuur of crème toppings of wordt opgevuld. Een muffin wordt nooit gedecoreerd en is eerder
  bol van vorm (nu bij de mijne is dat iets minder gelukt, de vormpjes mochten eigenlijk nog iets
  voller gedaan worden).
- En tenslotte is er ook nog de samenstelling en de structuur die anders is, de cupcake kent een cake
  structuur, door het mengen van boter, suiker, eieren en bloem. De muffin is iets voller, eerder
  broodachtig, door het mengen van suiker, boter én melk. Welliswaar veel minder suiker en de boter
  wordt gesmolten toegevoegd of wordt vervangen door olie.

Hieronder mijn bosbessenmuffins, lekker als dessert of tussendoortje, maar ze kunnen ook perfect geserveerd worden tijdens een uitgebreid ontbijt of een brunch.



Het recept komt uit Dagelijkse Kost van Jeroen Meus: http://www.een.be/programmas/dagelijkse-kost/recepten/muffins-met-bosbessen
Hij gebruikt twee soorten bloem, gewone tarwebloem en speltbloem. Dat geeft echt wel dat tikkeltje extra aan je muffins. Speltbloem is in Delhaize te koop in pakjes van 500 g.




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen