zondag 19 mei 2013

Lemon cheesecake

Eén van mijn favoriete taarten is lemon cheesecake (kaastaart met citroen dus). En als het dan nog even kan, met een zure toets: citroen.
Er bestaan heel wat verschillende recepten voor cheesecake en in de loop der jaren probeerde ik er verschillende. Je kan kaastaart maken met plattekaas, verse volle kaas, maar ik verkies om gebruik te maken van roomkaas (Philadelphia bijvoorbeeld).


Ingrediënten:
- 200 g droge koekjes (bijvoorbeeld Mariakoekjes, zandkoekjes, speculoos ...)
- 500 g roomkaas
- 75 g boter
- 125 ml room (40% vetgehalte)
- 200 g kristalsuiker
- 8 g vanillesuiker (1 zakje)
- 4 eieren
- 1 citroen

Recept:
1.  Oven voorverwarmen op 150°
2.  Verkruimel de koekjes in een keukenrobot
3.  Smelt de boter in een pannetje en giet dit over de koekjeskruimels, meng alles goed
4.  Bedek de bodem van de taartvorm met een laag kruimels, maak alles mooi glad, dit lukt goed met
     de bolle kant van een eetlepel
5.  Meng de roomkaas met de room in een kom met een garde
6.  Met een rasp haal je de zeste van de citroen, let op, enkel de gele schil, de witte/binnenste schil is
     te bitter!
7.  Pers de citroen uit en voeg het sap en de zeste bij het mengsel
8.  Klop de eieren met de suiker en vanillesuiker luchtig met een klopper en voeg het daarna ook bij
     het mengsel
9.  Giet op de taartbodem, de vorm mag vrij vol zijn
10.  Bak 1 uur en 15 minuten in de voorverwarmde oven


En de taart werd gesmaakt!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen