woensdag 16 oktober 2013

Homemade white chocolate pistachio fudge

Ooit verscheen er op deze blog een post over Chocolate whisky fudge: een zeer makkelijk receptje om zelf je eigen chocolade fudge te maken. Nu zijn de variaties hierop eindeloos, tijd voor een vervolg!

Ingrediënten:
- 350 g fondant chocolade
- 30 g boter
- 1 blikje gecondenseerde melk (gesuikerd)
- een snuifje zout
- 150 g pistachenoten (gepeld)
 Eventueel kan je ook rozijnen toevoegen. Zorg wel dat je samen met de nootjes bij 150 g blijft.


Recept:
1.
  Neem een pan met een stevige bodem om op het vuur te zetten.
2.  Doe de chocolade, laat op een zacht vuur smelten.
     Au bain marie is eigenlijk nog beter, maar dan heb je wat meer geduld nodig!
3.  Doe de boter, de gecondenseerde melk en het snuifje zout bij de smeltende chocolade.
4.  Laat verder warm worden op een zacht vuurtje, let er op dat het niet aanbrandt! Roer regelmatig.
5.  Neem een groot mes en ga eens grof door de pistache noten. Hak ze niet té fijn, want het is leuk
     als je zowel hele fijne als grove stukjes noten hebt.
6.  Doe de noten bij de fudge en meng goed.
7.  Neem een platte schotel of plaat en bekleed deze met bakpapier, dit is heel belangrijk, want anders
     heb je achteraf problemen om de fudge uit de vorm te krijgen.
8.  Giet de fugde op de plaat en strijk glad met een paletmes.
9.  Laat het geheel afkoelen.
10.  Wanneer de plaat afgekoeld is, plaats je hem in de koelkast.
11.  Na enkele uren (een volledige nacht is nog beter!) kan je hem losmaken en in kleine hapklare
      stukjes snijden.


Tip: Je kan dit ook heel makkelijk invriezen!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen