zondag 13 oktober 2013

Rode pruimenconfituur met kaneel

Na mijn experiment met sinaasappel-gember marmelade, heb ik ook eens een pruimenconfituur gemaakt.
Van een collega leende ik een boek vol confituur-en jamrecepten. Daarin stond een recept voor rode pruimenconfituur met kaneel. Niet moeilijk en een verrassende smaak voor de confituurliefhebber!


Voorbereiding:
Steriliseer de potjes die je gaat gebruiken door ze minimaal 15 minuten te koken in water. Laat ze uitlekken op een zuivere keukenhanddoek.

Ingrediënten:
-  1  kg rode pruimen (zonder schil en kern)
-  335 g geleisuiker
-  een beetje water
-  een verse kaneelstok
-  eventueel nog wat kaneelpoeder

Recept:
1.  Ontdoe de pruimen van hun schil (dit lukte goed met een dunschiller) en harde kern
2.  Snij de pruimen in kleine stukjes, doe in een pot
3.  Doe er een scheut water bij en de geleisuiker en meng goed
4.  Laat enkele uren, bij voorkeur een hele nacht, rusten met deksel
5.  Voeg een kaneelstok toe en zet op een rustig vuur en kook 20 minuten of langer tot de confituur
     goed ingedikt is
6.  Haal de kaneelstok eruit en voeg naar smaak eventueel nog wat extra kaneelpoeder toe
7.  Doe de confituur in de glazen potjes (de gebruikte kaneelstok kan je in 1 van de potjes steken),
     doe het deksel erop en zet ze op hun kop
8.  Wanneer de potjes afgekoeld zijn draai je ze weer om. De confituur is nu vacuüm verpakt
9.  Werk af met een stofje en een mooi etiket

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen