zondag 20 oktober 2013

Vegan lavendelcupcakes met vanillecrème

Gisteren stond ik op een evenement in Kortrijk en alle cupcakes, taartjes, cakes, koekjes... waren allemaal in een mum van tijd weg!
Ik vertelde iedereen er ook bij dat de receptjes op mijn blog terug te vinden waren, enkel het receptje van de lavendel cupcakes (nog) niet. Vandaar dat ik het er nog snel even opzet, want er was ook een man die speciaal ging kijken of ik het er al opgezet heb of niet :-) bij deze: het staat erop!!


Ingrediënten voor 12 cupcakes:
-  1 appel
-  3 eetlepels sojamelk
-  150 gram bloem (gezeefd)
-  1 theelepel bakpoeder
-  1 theelepel bicarbonaat
-  100 g sojaboter
-  40g suiker
-  1 eetlepel gedroogde lavendelbloemetjes

Ingrediënten voor de vanillecrème:
-  125 g plantaardigvet (ik gebruikte Crisco, dat is Amerikaanse 'shortening', verkrijgbaar in Aveve)













-  125 g sojaboter
-  125 g bloemsuiker
-  merg van 1 vanillestokje
-  25 ml sojamelk


Recept:
1.  Schil de appels, snij in hele kleine blokjes en stoof in een beetje boter tot appelmoes. Laat
     afkoelen.
2.  Oven voorverwarmen op 200°
3.  Meng de gezeefde bloem, met het bakpoeder, het bicarbonaat, de suiker
4.  Voeg de sojaboter, de appelmoes en de sojamelk toe, klop stevig met de keukenrobot.
5.  Als laatste voeg je de gedroogde lavendelbloemetjes toe (geen steeltjes!)
6.  Vul de cupcakevormpjes voor 2/3 en plaats in de voorverwarmde oven
7.  Bak ongeveer 20 minuten.
8.  Laat de cupcakes afkoelen op een rooster.
9.  Met de klopper meng je de Crisco, de sojaboter en de poedersuiker.
10.  Klop stevig tot een luchtige crème, voeg de vanille er ook bij.
11.  Uiteindelijk ook de sojamelk, tot de crème mooi glad wordt.
12.  Doe in een spuitzak en gebruik een spuitmondje met een gekarteld randje.
13.  Indien de crème niet stevig genoeg is, plaats nog 30 minuten in de koelkast, alvorens de
       vanillecrème op de volledig afgekoelde cupcakes te spuiten.
14.  Werk af met nog enkele gedroogde lavendelbloemetjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen