woensdag 26 februari 2014

Mini appel-geitenkaastaartjes

Ik vraag me soms af waarom mensen klaargemaakte aperitiefhapjes zouden kopen? Akkoord, misschien heb je niet altijd zo veel tijd, maar sommige apéro hapjes zijn echt in een mum van tijd klaar en iets 'home made' heeft toch net dat ietsje meer! Bovendien spaar je ook heel wat centen uit op deze manier!


Ingrediënten voor een 30-tal hapjes
-  1 vel bladerdeeg (een vierkant vel zou beter zijn, al dan niet diepgevroren, maar dat had ik nu niet
    in huis)
-  1 potje geitenkaas
-  1 appel
-  honing (vloeibaar)
-  tijm (vers of gedroogd)
-  olijfolie
-  1 ei

Recept:
1.  Verwarm de  oven voor op 210°
2.  Snij de bladerdeeg in vierkantjes van ongeveer 4 cm op 4 cm
3.  Klop het ei los in een kommetje
4.  Schil de appel en snijd heel fijne blokjes
5.  Met een borsteltje doreer je het plakje bladerdeeg (= instrijken met het losgeklopt ei), volledig
    doreren en zeker de randjes!
6.  Met een lepel leg je er een beetje geitenkaas op
7.  Daar bovenop doe je dan een paar druppeltjes honing
8.  Leg vervolgens wat appelblokjes op de geitenkaas met honing
9.  Strijk het vanboven in met een klein beetje olijfolie
10.  Tenslotte werk je af met wat tijm
11.  Leg de hapjes op een bakplaat met bakpapier en bak ze gedurende 10 minuten
12.  Serveer de hapjes warm!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen