maandag 24 februari 2014

Over-the-top brownie

Wie op zijn lijn wil letten moet NU stoppen met lezen! Want de "Over-the-top brownie" is een fors gebakje dat valt als een bom! Maar hij is o-zo-lekker, een ideaal gebakje om jezelf te verwennen.
Brownie is een dun chocoladegebak, en zeer populair in de Verenigde Staten.  Brownies worden gemaakt met donkere chocolade. Indien je ze maakt met witte chocolade, dan spreek je van Blondies. Er bestaan allerlei soorten brownies (op de blog postte ik ooit een recept voor Oreo brownies).

Ik maakte dit weekend "Over-the-top brownies". Waarom over-the-top? Wel, mijn gasten zullen dit kunnen bevestigen, deze brownie is zeer zwaar... Dat komt omdat hij erg compact en smeuïg is en bovendien gebruikte ik enkel chocolade met een cacaogehalte van meer dan 70%.
Een échte chocolade-kick gegarandeerd!


Ingrediënten voor de brownie:
-  350 g pure chocolade (70% cacao)
-  250 g boter
-  3 eieren
-  250 g bruine suiker
-  80 g bloem
-  1 koffielepel bakpoeder

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 170°
2.  Vet een bakvorm van ongeveer 15 x 15 cm in, of bekleed de vorm met bakpapier.
3.  Breek de chocolade in kleine stukjes en doe ze in een kom samen met de boter.
4.  Smelt dit au bain-marie.
5.  Klop ondertussen de eieren met de suiker tot een glanzende, dikke massa.
6.  Schep er vervolgens voorzichtig de chocolademassa door.
7.  Daarna zeef je de bloem samen met het bakpoeder en schep je dat ook bij het beslag, meng alles
     goed.
8.  Doe het beslag in de bakvorm en bak ongeveer 35 à 40 minuten in de voorverwarmde oven.
9.  Laat afkoelen in de vorm en daarna op een rooster.

Enjoy the chocolate!
MMMMmmmmmmmmmm!
 

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen