donderdag 24 juli 2014

Crumble met aardbeien en bosbessen

Crumble, één van mijn lievelingsdessertjes!
Ik postte al eens recept voor kruimeltjestaart, een heerlijke crumble in taartvorm met zoete appeltjes. Ook kruimelkoeken met framboos passeerden hier al de revue. Vandaag maak ik echt een klassieke crumble. Zoals deze vaak geserveerd word als dessert: in een grote schaal warm uit de oven, met vers fruit en vanboven een zoete kruimelige laag.


Ingrediënten:
-  200 g aardbeien
-  250 g bosbessen of blauwe bessen
-  50 g + 125 g kristalsuiker
-  225 g bloem
-  175 g boter

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 180°.
2.  Neem een ovenschaal en vet deze goed in met boter.
3.  Was het fruit, ontdoe de aardbeien van hun kroontjes en snij de aardbeien in 2 of 4, afhankelijk
     van de grootte van de aardbeien.
4.  Voeg 50 g suiker bij het fruit, meng alles goed.
5.  Doe het gesuikerde fruit in de ovenschaal.
6.  Om de crumble te maken meng je de 125 g suiker met de bloem en kneed je het met de hand tot je
     een kruimelige structuur hebt.
7.  Strooi de crumble over het fruit, zorg dat alles mooi bedekt is.


8.  Bak ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven.
9.  Eet de crumble warm! Serveer met een bolletje vanilleijs of een toefje mascarpone. Je kan de
     crumble natuurlijk ook koud eten, maar warm is 'ie toch net iets lekkerder!


Let's get ready to CRUMBLE!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten