dinsdag 1 juli 2014

Kersenclafoutis

Van mijn moeder kreeg ik een bakje verse kersen. Ideaal om mee aan de slag te gaan, en ik wou eens clafoutis uitproberen!
Clafoutis is een echte klassieker uit de Franse keuken. Het is een taart met kersen, deze kersen worden overgoten met een vloeibaar beslag en vervolgens in de oven gebakken.


Ingrediënten:
-  500 g kersen
-  60 g bloem
-  60 g amandelpoeder
-  250 ml melk
-  4 eieren
-  200 g kristalsuiker
-  1 zakje vanillesuiker
-  boter om de bakvorm in te vetten

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 200°.
2.  Was de kersen, snij ze in twee en verwijder de pitten.
3.  Vet een ovenschaal of een bakvorm in met boter.
4.  Doe de halve kersen op de bodem van de schaal.
5.  Maak het deeg: meng de bloem met het amandelpoeder. Voeg hierbij de melk en de eieren. Klop
     heel goed. Voeg tenslotte de suiker en de vanillesuiker ook toe, klop tot een glad beslag.
6.  Giet het beslag over de kersen.
7.  Zet in de oven gedurende 40 à 45 minuten.
8.  Open de oven 10 minuten voor het einde van de baktijd en strooi kristalsuiker over de bovenkant
     van de clafoutis.

Bron: naar een recept van Libelle Lekker


Smakelijk!!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen