dinsdag 9 december 2014

Perencupcakes met zoete honingtopping

Lang geleden dat ik nog eens cupcakes gemaakt heb...
Ik eet ze nochtans zeer graag! Vandaar dat het dringend tijd werd om daar nog eens werk van te maken. Hieronder een recept voor cupcakes met peer en een zoete honingtopping.


Ingrediënten voor 12 cupcakes:
-  ingrediënten van basisrecept cupcakes
-  2 peren
-  kaneel
-  60 g roomboter (op kamertemperatuur)
-  120 g roomkaas (bv. Philadelphia)
-  100 g poedersuiker
-  vloeibare honing

Recept:
1.  Maak 12 cupcakes volgens het basisrecept cupcakes, maar voeg voeg ook peer toe!
2.  Schil de peren, en snij in kleine blokjes. Strooi een tweetal eetlepels kaneel op de peren. Roer om.


3.  Meng de perenblokjes door het deeg van de cupcakes en bak af.
4.  Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.
5.  Doe de roomboter met de roomkaas in een mengkom.
6.  Zeef de poedersuiker (zodat er zeker geen klonters inzitten) bij de boter en de roomkaas.
7.  Meng alles goed met kloppers. Zorg dat alles mooi gemengd is.
8.  Voeg het laatste ingrediënt van de topping toe: de honing. Voeg zeker een 5-tal eetlepels toe, of
     meer, dat de je maar naar eigen smaak.
9.  Doe de topping in een spuitzak en gebruik een spuitmondje met gekartelde tandjes. Leg nog een
     half uurtje in de koelkast om op te stijven.
10.  Spuit mooie toefjes op elke afgekoelde cupcake.
11.  Werk af en druppel tenslotte nog wat extra honing bovenop de topping.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten