zondag 21 april 2013

Sinaasappelcupcakes met roomkaas frosting

Een lekkere cupcake krijgt net dat tikkeltje meer met een lekkere topping!
Ik koos voor een sinaasappelcupcake, maar je kan de smaak natuurlijk ook veranderen in bijvoorbeeld citroen of framboos.


Ingrediënten (voor 15 cupcakes):
- 220 g bloem
- 220 g kristalsuiker
- 4 eieren
- 220 g bloem
- 2 theelepels bakpoeder
- 1 sinaasappel

Voor de frosting:
- 50 g bloemsuiker
- 25 g zachte boter
- 60 g roomkaas
- voedingskleurstof
- een sinaasappelsnoep (bv. Lutti Fruitador)

Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 180°
2.  Klop de boter luchtig met de suiker tot alle korreltjes opgelost zijn.
3.  Voeg de eieren 1 voor 1 toe.
4.  Zeef de bloem en het bakpoeder.
5.  Spatel de bloem en het bakpoeder onder het mengsel.
6.  Rasp de schil van de sinaasappel (enkel het oranje, het wit is niet lekker!) en voeg dat toe aan het
     mengsel.
7.  Pers de sinaasappel en voeg ook het sap toe aan het deeg.
8.  Leg 15 papiertjes op een muffinbakplaat en vul de vormpjes voor 2/3 met het deeg. Dit lukt heel
     goed met een ijsschepper!
9.  Bak ze 20 minuten in de heteluchtoven.

10.  Laat de cupcakes volledig afkoelen.
11.  Zeef de poedersuiker, meng met de boter, de roomkaas, nog wat sinaasappelsap en de kleurstof
      (2 druppels geel, 1 druppel rood). Klop tot je een luchtige crème hebt.
13. Smeer een laagje op de cupcakes.
14.  Doe de sinaasappelsnoep in een plastic zak en klop het kapot (bijvoorbeeld met een deegrol)
15.  Strooi wat snoepschaafsel op de cupcakes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen