dinsdag 25 juni 2013

Gevulde speculooscupcakes

Gisteren heb ik cupcakes gemaakt voor mijn collega's en vermoedelijk vielen ze wel in de smaak, want alles was toch op vandaag!

 
Vorige week postte ik al een basisrecept voor vanillecupcakes.
Je kan het hier terugvinden: http://sweetcarolinesweet.blogspot.be/2013/06/vanillecupcakes-met-bosbessentopping.html

1.  Maak de cupcakes.
2.  Laat de cupcakes volledig afkoelen op een rooster.
3.  Haal het "hoedje" af de cupcakes met een scherp mesje. Snij er eventueel een stukje af, dan is er
     meer plaats voor de vulling. Leg het hoedje bij de passende cupcake.
4. Vul de cupcakes met een theelepel speculoospasta.
5.  Zet de hoedjes weer op de juiste cupcake.











6.  Maak de speculooscrème (zie onder).
7.  Spuit mooie toefjes op de gevulde cupcakes.
8.  Werk af met wat verkruimelde speculoos.

Ingrediënten speculooscrème:
- 22 g bloem
- 120 ml melk
- 100 g melkerijboter
- 100 g bloemsuiker
- 2 eetlepels speculoospasta

Recept speculooscrème:
1.  Breng de melk en de gezeefde bloem in een klein steelpannetje.
2.  Breng zachtjes aan de kook en roer ondertussen goed met een garde, zorg dat er geen klonters zijn.
3.  Blijven roeren en wanneer het kookt, het vuur zachter zetten.
4.  Wanneer je een tandenstoker zelfstandig kan laten rechtstaan in het mengsel, dan is het goed!
5.  Breng dit in een kommetje en laat afkoelen.
6.  Klop ondertussen de boter (op kamertemperatuur) met de bloemsuiker.
7.  Klop het afgekoelde bloem/melk-mengsel erbij.
8.  Klop er ook 2 eetlepels speculoospasta bij, dit kan ook meer of minder zijn, dat hangt af van je
     smaak.
9.  Breng de crème in een spuitzak en laat 30 minuten rusten in de koelkast.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen