zondag 30 juni 2013

Italian cakeroll met citroen-mascarpone crème

Lekker fris dessertje, deze Italiaanse rolcake!
Veel werk is het eigenlijk ook niet. Wat absoluut noodzakelijk is als je een rolcake maakt: gebruik een keukenrobot of kloppers. Indien je dit niet doet, zal je nooit een luchtig deeg krijgen.

Ingrediënten:
- 4 eieren
- 120 g griessuiker
- 80 g bloem
- 40 g aardappelbloem (je kan ook perfect Maïzena gebruiken)
- 125 g melkerijboter (kamertemperatuur)
- 150 g mascarpone
- 250 g poedersuiker
- een beetje fondant chocolade
- 1 citroen
- lemon curd (dit koop je kant en klaar in de winkel, bijvoorbeeld in Carrefour
  of Albert Heijn OF je maakt het zelf. Dat valt reuze mee! )

Recept:
1.  Verwarm de oven voor op 220°
2.  Doe de suiker in een vuurvast kommetje en zet het onderaan in de oven. De suiker zal langzaam
    warm worden. Let op dat de suiker niet karameliseert!
3.  Klop de eieren met de verwarmde suiker tot je een stevig beslag hebt. Laat de keukenrobot of de
     kloppers het werk doen. Dit duurt redelijk lang.
4.  Zeef de 2 soorten bloem en spatel de bloem onder het beslag.
5.  Bekleed een bakplaatje met bakpapier.
6.  Stort het deeg uit op de bakplaat en strijk mooi glad.
7.  Bak gedurende 6 minuten in de voorverwamde oven op 220°
8.  Wanneer de cake klaar is haal je hem uit de bakplaat en laat je hem rustig afkoelen.
9.  Maak ondertussen de citroen-mascarpone crème. Mix de boter langdurig met de gezeefde
     poedersuiker.
10.  Voeg de mascarpone toe en 2 eetlepels lemon curd. Hier moet je zeker eens proeven, eventueel
        kan je nog wat lemon curd toevoegen. Ik hou wel van die zure citroensmaak.
11.  Wanneer de rolcake volledig afgekoeld is, smeer je de crème gelijkmatig op de cake.
12.  Rol de cake voorzichtig op.
13.  Bestrooi met behulp van zeefje poedersuiker op de cake.
14.  Snij met een scherp mes de 2 uiteinden van de cake af (lekker om al eens te proeven!).
15.  Smelt de chocolade in de microgolfoven, doe het in een plastic zakje.
16.  Maak een puntzakje, knip de punt af, je hebt nu een mini- spuitzak. Versier de rolcake.
17.  Leg het gebak op een mooi bord en garneer met enkele schijfjes citroen.


De Italian cakeroll is nu klaar.
Lekker fris vieruurtje op deze heerlijke en mooie dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen