Zij heeft onlangs 2 leuke boekjes mogen uitbrengen, "Taarten" en "Cupcakes" (door Laura Kieft). Beide boekjes zijn voor geen geld (slechts € 1,49 per stuk) verkrijgbaar bij Action. Vooral het boekje met taarten is een echte aanrader. Er staan 17 recepten in voor erg verrassende taarten!
Ik had me dit boekje aangeschaft en ging natuurlijk meteen aan de slag. Mijn eerste probeersel is deze Caramel shortcake. Het bestaat uit 3 lagen: onderaan een heerlijk krokant deeg, daarboven een karamellaag en vanboven werd de taart afgewerkt met een laag melkchocolade en versierd met witte chocolade.
Ingrediënten (voor een vorm met diameter 26cm):
Bodem:
- 120 g boter (kamertemperatuur)
- 55 g suiker
- snufje zout
- 180 g zelfrijzende bloem
Vulling:
- 60 g boter
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
- 60 g boter
- 1 blikje gecondenseerde melk
- 4 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
Topping:
- 200 g melkchocolade
- 40 g witte chocolade
Recept:
1. Verwarm de heteluchtoven voor op 180°
2. Meng de boter voor de bodem, de suiker en het zout. Meng tot een romig mengsel.
3. Voeg de bloem in deeltjes toe en zorg dat het goed opgenomen wordt.
4. Vet de bakvorm in met boter, bekleed de bodem met bakpapier.
5. Schep het deeg in de vorm en druk plat met de bolle kant van een lepel. Prik gaatjes in de bodem.
6. Bak de bodem gedurende 20 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Laat de bodem volledig afkoelen.
8. Smelt de boter voor de vulling in een pannetje op een matig vuurtje. Voeg de gecondenseerde
melk en de basterdsuiker toe. Roer met een garde tot alle suiker opgelost is. Wanneer de suiker
volledig opgelost is, zet je het vuur hoger en blijf je kloppen met je garde.
melk en de basterdsuiker toe. Roer met een garde tot alle suiker opgelost is. Wanneer de suiker
volledig opgelost is, zet je het vuur hoger en blijf je kloppen met je garde.
9. Breng het mengsel aan de kook en laat dit ongeveer 10 minuten koken.
10. Als de vulling genoeg ingedikt is, is deze klaar. Giet de vulling op de afgekoelde koekjesbodem,
verspreid gelijkmatig.
verspreid gelijkmatig.
11. Zet in de koelkast om af te koelen.
12. Smelt de chocolade au bain marie. Wanneer de chocolade gesmolten is haal je ze van het vuur en
zet je ze even apart om een klein beetje af te koelen.
zet je ze even apart om een klein beetje af te koelen.
13. Smelt ook de witte chocolade, dit lukt makkelijk om ze in een spuitzakje enkele seconden in de
microgolfoven te doen.
microgolfoven te doen.
14. Gier de melkchocolade op de vorm en verspreid deze egaal over de karamel.
15. Knip het puntje van het spuitzakje en spuit evenwijdige lijnen op de chocolade.
16. Pak een tandenstoker en teken loodrechte lijnen op je witte lijnen, zo ontstaat er een patroon.
17. Zet de taart in de koelkast om af te koelen.
Het is precies een grote Twix, maar lekkerder :-)
Can't wait to dig in!
Dat ziet er echt lekker uit, ik denk dat ik dat ook eens ga proberen te maken. :)
BeantwoordenVerwijderenSucces Meis! ;)
VerwijderenDeze al meerdere keren gemaakt echt lekker ! Toch valt mijn koek uit elkaar nog tips ?
BeantwoordenVerwijderenIk ben blij dat hij in de smaak valt!
BeantwoordenVerwijderenOm de bodem minder "brokkelig" te maken zou ik gewoon eens proberen om hem 5 minuten minder lang op 170° te bakken. Elke oven is verschillend, en ik vermoed dat de bodem iets te hard gebakken is, want bij mij brokkelt hij niet. Veel succes!