zaterdag 20 juli 2013

Framboos kruimelkoeken

Tijd om nog eens koekjes te maken!
Ik probeer altijd zo weinig mogelijk dingen te verspillen, dus ik keek eens in de koelkast en in de berging wat er nog te vinden was. Aha frambozenconfituur! Ideaal voor framboos kruimelkoeken!
Koeken zijn, in tegenstelling tot taart of versierde cupcakes, ook altijd makkelijk om mee te nemen naar het werk, op uitstap... Aan de slag!


Ingrediënten:
- 350 gr melkerijboter
- 500 gr bloem
- 175 gr kristalsuiker
- 1 theelepel vanille-essence
- 300 gram frambozenconfituur (Of een andere soort confituur die je lekker vindt!)

Recept:
1.  Verwarm de heteluchtoven voor op 175°
2.  Dit recept kan perfect met de hand gekneed worden of met een keukenrobot, zoals je zelf verkiest
     natuurlijk: meng de bloem en de suiker
3.  Voeg de boter (die ondertussen op kamertemperatuur is) er in stukjes bij en ook de vanille
4.  Goed kneden tot je een kruimelig deeg hebt
5.  Neem een grote ovenschaal of bakblik en bekleed met bakpapier
6.  Vul de bodem met 3 kwart van het kruimeldeeg
7.  Druk dit stevig aan met je hand en vuisten, neem daarna een lepel en strijk het mooi glad met de
    bolle kant van de lepel
8.  Strijk de frambozenconfituur op de bodem, verdeel gelijkmatig
9.  De rest van het deeg doe je bovenop de confituur, zorg dat het mooie kruimeltjes zijn, desnoods
     kneed je nog wat extra bloem erdoor om goed strooibare kruimels te verkrijgen
10.  Bestrooi de confituur met de rest van het kruimeldeeg, zorg dat alles bedekt is
11.  Bak gedurende 50 à 60 minuten in de voorverwarmde oven

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen