vrijdag 26 juli 2013

Pannenkoeken(taart)

Pannenkoekentaart is iets wat ik al een tijdje wou uitproberen. De naam zegt het natuurlijk zelf; het is een taart van pannenkoeken. Misschien een leuk idee voor op een verjaardagsfeestje?
De pannenkoeken worden gebakken, afgekoeld, gestapeld en gevuld met iets lekkers. Echt niet moeilijk dus! Je kan er vanalles tussen leggen: slagroom, fruitconfituur, mascarpone, vanillecrème, mokkacrème, toffee ...

Eerst en vooral het recept voor de pannenkoeken, hiermee maak je ongeveer 15 pannenkoeken.

Ingrediënten:
- 250 g zelfrijzende bloem
- 5 dl melk
-  3 eieren
 - een zakje vanillesuiker

Recept:
1.  Zeef de bloem en meng met de vanillesuiker.
2.  Maak een kuiltje, doe de eieren er in
3.  Voeg in een klein straaltje 1/2 van de melk erbij
4.  Meng met een garde
5.  Doe er de rest van de melk bij en meng heel goed, zorg dat er geen klonters zijn
6.  Bak de pannenkoeken in een pannenkoekenpan telkens met een mespuntje boter

Tip!  Als je liever luchtige pannenkoeken hebt, kan je 1/2 van de melk vervangen door bruisend
        water, je deeg zal veel luchtiger pannenkoeken opleveren.


Mijn taart bestaat uit een tiental pannenkoeken. Elke pannenkoek besmeerde ik, afwisselend met frambozenconfituur of met verse slagroom. Werk de taart af met slagroom, fruit en muntblaadjes.


1 opmerking:

  1. Ziet er super mooi uit! heel benieuwd hoe het smaakt! hou zelf niet van koude pannenkoeken dus heb het nog niet aangedurfd! Maar het ziet er zo mooi uit. misschien toch maar is proberen:)

    BeantwoordenVerwijderen