Ingrediënten voor 6 porties:
- 200 g witte chocolade
- 1 blaadje gelatine
- 2 eieren
- 3 eetlepels melk
- 50 g suiker
- 1 zakje (8 g) vanillesuiker
- 165 g room (minimum 35% vetgehalte, 40% is nog beter)
Recept:
1. Laat de gelatine weken in koud water
2. Splits de eigelen en de eiwitten
3. Klopt de eigelen met ongeveer de helft van de suiker heel luchtig op met kloppers of een
keukenrobot.
4. Laat de witte chocolade ondertussen au bain marie smelten, roer er eens goed door
5. Wanneer de chocolade gesmolten is, zet je de kom even aan de kant om wat af te koelen
6. Doe de melk ondertussen in een pannetje en warm op
7. Haal de gelatine uit het water, knijp goed uit en doe dit in de melk
8. Goed roeren met een garde, tot de gelatine mooi opgelost is
9. Doe nu de de chocolade bij het eigeelmengsel en ook de melk + gelatine
10. Goed doorspatelen
11. Klop de eiwitten stijf met de andere helft van de suiker
12. Spatel voorzichtig onder het mengsel
13. Tenslotte klop je de room en de vanillesuiker stijf
14. Voorzichtig onder het mengsel spatelen
15. Verdeel de chocolademousse in mooie potjes of glazen en plaats in de koelkast
16. Na enkele uren is de mousse klaar, werk af met wat cacaopoeder en chocoladeschilfers.
Deze mousse gaat ook heel goed samen met frambozen. Je kan hem bijvoorbeeld serveren met frambozencoulis, of de mousse afwerken met een verse framboos vanboven.
Geen opmerkingen:
Een reactie posten